Digiturvalisuse mänge tutvustav kirjapõhi lapsevanematele

Tere!

Meediapädevuse spetsialist ja koolitaja Inger Klesment korraldab lasteaedades ja 1.-4. klassides digiturvalisuse mänge, mida viiakse läbi füüsilises ruumis ilma ekraanideta. Mängude eesmärk on õpetada lastele internetis ohutult tegutsema. Kahe õppeaasta jooksul on digiturvalisuse mängudes osalenud üle 11 000 lapse üle kogu Eesti ning õpetajate tagasiside oli väga positiivne.

Õppimine toimub läbi lõbusate liikumis- ja rollimängude. Üks mäng kestab 45 minutit, digivahendeid ega internetti pole tarvis. Optimaalseim grupi suurus on kuni 26 last, mille võib moodustada ka erinevate rühmade/klasside õpilastest. Mängimiseks sobivad kõik ruumid ja õpetaja ei pea mänguks ettevalmistusi tegema.

Lasteaia ja 1.-2. klassi teemad: privaatsus ja parool, digijalajälg, kuidas internetis ette tulevate ebameeldivate olukordadega hakkama saada (nt mida teha, kui keegi last loata pildistab või filmib; kuidas käituda, kui võõras inimene küsib lapselt pilte või isiklikke andmeid; hirmutav digisisu; eksitavad reklaamid ja internetipettused). 

3.-4. klassi teemad: kahjulik ja kiuslik internetisuhtlus; loata pildistamine, filmimine ning privaatse info jagamine internetis; valeinfo tunnused ja internetis nähtu kriitiline hindamine; tehisintellekti riskid ja võimalused info töötlemisel.

Ühe mängu hind on 55€ (sisaldab KM), tasumine arvega. Ühel päeval saab korraldada järjest kuni viis mängusessiooni.

Leian, et meie lastele võiksid kirjeldatud mängud kasulikud olla. Mängude tellimiseks võtke palun ühendust Inger Klesmentiga (inger@lasteaeg.ee) ja saate omavahel sobiva aja kokku leppida. Lisainfo mängude kohta www.lasteaeg.ee

Lugupidamisega,

Lapsevanem..

Foto: Gretel Juhansoo, august 2024